(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У статті проаналізовано англомовні цитати, афоризми та афористичні висловлювання як засоби вербалізації концепту LIFE у світлі фреймового підходу. Досліджено концептну наповненість акціонального фрейму – одного із базових фреймів концепту. Розглянуто його структурно-семантичну організацію. З’ясовано та описано акціональні схеми стану / процесу, контактної дії і каузації. Відзначено різний ступінь їхнього поширення. У результаті дослідження окреслено та структуровано семантичний простір акціональної сутності концепту LIFE. Визначено та доведено наявність додаткових пропозиційних ролей у межах акціонального фрейму досліджуваного концепту, до яких належать стимул, передумова, спосіб, темпоратив, локатив, сирконстант.