(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У статті розглядається поняття фреймового аналізу у концептології, його роль для розкриття механізмів концептуалізації понять та явищ навколишньої дійсності, унаочнення картини внутрішньої ієрархії в концептосферах, побудови фреймових моделей концептів, показу співвідношення концептуальних та мовних структур. На основі проведеного аналіу словникових дефініцій лексеми beauty як найбільш узагальненого позначення концептуалізованого англомовною спільнотою поняття краси та суміжних з нею й синонімічних їй номінативних одиниць, було змодельовано фреймову модель концепту beauty, яка відображає його структуру, а також механізми та принципи функціонування у мовному та ментальному просторі сучасної англійської мови.