(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
Індивідуально-авторське бачення світу відбивається не тільки в лексичних засобах номінації, а й у системі тропів. Важливим елементом системи тропів у ідіостилі будь-якого письменника є порівняння. Порівняння не лише вербалізують елементи мовної картини світу, а й дають змогу дослідити процес формування індивідуально-авторської картини світу, допомагають розкрити творчий задум письменника. Стаття присвячена дослідженню флорономенів у складі порівнянь художніх текстів О. Кобилянської. У дослідженні схарактеризувано художньо-стилістичні функції порівняльних зворотів, у складі яких є флорономени. Розкрито семантику флорономенів у мові творів письменниці, з’ясовано їх індивідуально-авторські особливості функціонування.