(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У пропонованій статті розглядаються лінгвістичні особливості французьких та канадських текстів патентів на винахід. Представлено аналіз теоретичних поглядів різних науковців щодо композиційної структури, лінгвістичних та прагматичних характеристик письмових технічних текстів, до яких відносяться патенти на винахід. Докладно описуються основні мовні характеристики франкомовних патентів, їх вплив на досягнення прагматичного ефекту та важливість подальших розробок, орієнтованих на університетську підготовку фахівців у галузі професійного письмового перекладу франкомовних технічних текстів наукового дискурсу українською мовою.