(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
Мета даної статті – визначення функціональної семантики особистих займенників у триаді: “I/WE → YOU → THEY” у промові Джеремі Корбіна, лідера англійської Лейбористської партії (2017). Займенники ’I’, ’we’, ’you’ та ’they’ були вибрані для даного дослідження завдяки їхньому представленню трьох основних складових промови: мовець + адресат (обидва позитивно марковані+ опонент /інші (негативно марковані).