(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
Стаття присвячена дослідженю дискурсу як одного з найактуальніших лінгвістичних явищ у сучасному мовознавстві. Автором здійснена спроба дослідити бухгалтерський дискурс у професійній діяльності майбутнього фахівця з обліку і оподаткування, оскільки у сучасних умовах міжнародної економічної інтеграції України у світове співтовариство значно зростають обсяги співпраці між представниками різних бізнес-культур, відповідно, результати професійної взаємодії залежать від здатності будувати конструктивні й діялогічні ділові відносини, досягати взаєморозуміння. Зокрема, у статті охарактеризовано поняття “дискурс”, визначено сутність поняття “економічний дискурс” та проаналізовано пропозиції авторів щодо класифікації економічного дискурсу. У досліджені розглянуто “бухгалтерський дискурс” як один із видів інституційного дискурсу та виявлено основні його ознаки.