(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У публікації презентований рукопис сімейного щоденника відомого поета, художника, літературного та художнього критика, одного із засновників руху футуризму Давида Бурлюка (1882 – 1967) та його сестри художниці Людмили Кузнєцової-Бурлюк (1884 – 1968). Попередньо заявлені самим Д. Бурлюком крайні дати документу мали охоплювати період 1882 – 1967 років (фактично – з 1894 до останньої згаданої у рукописі дати – 1936 року, з перервами). З огляду на це, даний щоденник не можна вважати повністю завершеним документом. Пропонована публікація орієнтована, насамперед, на дослідників творчості як самого Давида Бурлюка, так і інших відомих митців – прихильників популярного у перші десятиліття минулого століття футуристичного руху.