(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
Стаття присвячена огляду питань, пов’язаних з дослідженням сучасного стану навчання студентів вищої школи англомовного спілкування. Враховуючи практичний досвід, визначено, що викладачі надають перевагу методам навчання, які передбачають комунікативну взаємодію на занятті. У статті охарактеризовано проблеми навчання англомовної комунікації на заняттях занглійської мови, порушених у науково-методичній літературі. Досліджено, що одним із провідних завдань сучасних вищих навчальних закладів є підготовка студентів-випускників до підготовленого та непідготовленого (неочікуваного) мовлення, як монологічного, так і діалогічного. Доведено, що цієї мети можливо досягнути за умови систематичної практики в спілкуванні, організованої на основі інтерактивних методів навчання і використання комунікативних життєвих ситуацій.