(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У статті розглядаються організаційно-методичні підходи щодо навчання самостійного читання автентичної англомовної преси студентів технічних університетів, перераховуються переваги використання автентичних англомовних газет, а також вказуються труднощі під час читання автентичного газетного тексту. Для успішного навчання пропонується загальна модель самостійного читання як єдина система та перераховуються її складові. Висвітлюються основні фактори, що сприяють успішному використанню газетних текстів для навчання в аудиторії. Наводиться приклад розробленої авторами системи вправ, що спрямовані на формування умінь самостійного читання автентичного газетного тексту і ґрунтуються на принципах організованості, системності та інтересів студентів.