(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У статті розглядаються питання національного культурного коду, який дозволяє визначити специфічність та унікальність різноманітих процесів у системі полінаціональної англійської мови в лінгвальній та концептуальній репрезентації світу у свідомості репрезентантів національно-територіальних варіантів англійської мови, поширеної в різних лінгвокультурних ареалах світу (північно-американському, австрало-новозеландському, азіатському та південно-африканському). Національно-культурний код в окремих лінгвальних ареалах поширення полінаціональної англійської мови є національно-лінгвокультурно залежним і національно специфічним, також спостерігається наявність певних національно специфічних унікалій, виражених на концептуальному й дискурсивному рівнях у кожному з вивчених лінгвоареалів.