(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
Стаття висвітлює проблеми синонімії, що функціонують в англійській медичній термінологічній системі. Подається аналіз синонімічних пар та рядів англійських медичних термінів, описуються причини зростання термінологічної синонімії в галузі клінічної медицини, що перешкоджає адекватному сприйняттю наукової інформації, розглядається доцільність та доречність вживання певних синонімів існуючого синонімічного ряду. Синонімічні пари з пропріативним компонентом можна умовно поділити на еквіваленти, дублети та варіанти. Проаналізовано причини виникнення паралельних форм, беручи до уваги як екстралінгвістичні так і інтралінгвістичні фактори, серед яких є розвиток науки, запозичення, проблеми з стандартизацією клінічної термінології.