(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У дослідженні подано дефініцію метода case study, визначено мету та його основні функції. Зосереджено увагу на особливостях використання case study метода у процесі навчання англійської мови та схарактеризовано ефективні способи його впровадження у навчальний процес. У статті вказано поетапні кроки ведення дискусії на основі даного методу. Проілюстровано та проаналізовано окремі приклади використання case-study метода на уроках англійської мови у професійному середовищі (Ділова англійська, Англійська для менеджерів, Англійська для економістів, Англійська для професіоналів у сфері реклами тощо) на основі аналізу навчально-методичної літератури. Обґрунтовано доцільність використання означеного метода у навчальному процесі вищої школи.