(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2019)
У статті розкриваеться проблема формування професійної іншомовної компетенції у студентів немовних спеціальностей у вузі; визначаються і описуються структурні компоненти професійної іншомовної комунікативної компетенції і моделі спілкування в професійній сфері. У статті представлений досвід і приклади роботи викладачів кафедри англійської мови установи освіти «ГГУ ім. Ф. Скорини», використовувані ними методи, способи, матеріали і моделі спілкування для досягнення головної мети. Реальні практичні переваги оволодіння професійною іншомовною компетенцією розглядаються і наводяться приклади її можливого використання в подальшій професійній кар’єрі випускника вищого навчального закладу.