(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2020)
Стаття присвячена аналізу мовленнєвої поведінки юристів та свідків під час допитів різних видів у суді в світлі принципу кооперації П. Грайса. Автор висвітлює особливості англомовного судового дискурсу як різновиду інституціонального дискурсу, в якому мовленнєва поведінка учасників обмежена їхньою функцією та статусом в контексті судового засідання. Було встановлено, що під час прямого та перехресного допитів у суді як юристи, так і свідки здатні порушувати всі чотири комунікативні постулати, що обумовлено роллю, яку вони виконують у суді, а також комунікативними стратегіями учасників судового засідання.