(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2020)
У статті описується визначення концепту, досліджується та аналізується лінгвофілософське поняття концептів Розумової діяльності в англійській мові. Ця стаття призентує лінгвістичне та філософське наповнення концептів Розумової діяльності. Концепти розумової діяльності мають та відображають своє лінгвістичне та лінгвофілософське відображення, та віддзеркалення в англійській мові. У статті, також, висвітлюються актуальні питання когнітивних досліджень мовної картини світу та описується структура та семантика мовних одиниць на позначення концептів розумова діяльність, щоб ширше та глибше зрозуміти, усвідомити особливості та властивості даних концептів, а також вивчається аналіз взаємозв’язку його складових.