(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2020)
Актуалізація значення соціально-культурної стійкості як чинника сталого розвитку суспільства за умов поглиблення суперечностей глобалізованого світу детермінує соціальне замовлення щодо цілеспрямованого формування особистості, її методологічної культури та готовності до безперервного розвитку. Професійно орієнтоване навчання іноземної мови майбутніх фахівців туристичної галузі з необхідністю передбачає розвиток компетенції особистісного вдосконалення, яку складають відповідні знання та вміння здійснювати осмислену діяльність, зокрема моральну саморегуляцію, досвід такої діяльності та певні повноваження щодо такої життєвої стратегії ̶ стратегії безперервного особистісного розвитку як передумови успішної професійної діяльності та соціально-культурної стійкості.