(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2020)
Результатом плідної праці В.Сімовича є низка наукових розвідок. Вчений працював над удосконалення системи української мови та її термінології у 20-30-х р. ХХ ст. та чимало уваги приділив й культурі української мови. У даній статті зосереджено увагу на вивченні лінгвістичної термінології у навчальних посібниках В.Сімовича – «Практична граматика української мови» (1918 р.) та «Граматика української мови для самонавчання та в допомогу шкільній науцї» (1921 р.), а саме на фонетичній термінології. У статті репрезентовано корпус фонетичних термінів, що їх уживає В.Сімович у граматиках. За допомогою описового та зіставного методів проведено кількісну характеристику фонетичних термінів, вжитих у граматиках В. Сімовича на початку ХХ ст. Вказано на авторську оригінальність запропонованих фонетичних термінів.