(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2020)
У статті розглянуто один з найпоширеніших видів словотвору німецької мови – словоскладання. Об’єктом дослідження стали складні іменники, адже ця частина мови лідирує серед інших за показником утворення нових слів у такий спосіб. Актуальність дослідження підсилюється тим фактом, що німецькі складні іменники вирізняються своєю багатокомпонентною структурою та перебувають у процесі постійного зростання своєї чисельності, тому привертають увагу германістів різних поколінь. В процесі дослідження вивчена природа компонентного складу композитів, типів зв’язку між компонентами, види складових компонентів, роль з’єднувального елементу, акцентування складів компонентів складного іменника тощо.