(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2020)
У статті висвітлено специфіку освітнього процесу у польських закладах вищої освіти. З’ясовано особливості вступної кампанії, структуру семестрів, основні види та форми занять стаціонарного та заочного навчання. Обґрунтовано поетапне здобуття освіти у вищій школі Польщі відповідно до європейських наукових традицій: бакалавр – магістр – доктор. З’ясовано обставини для відрахування студента з вищого навчального закладу. Охарактеризовано відмінності між польською та українською системою вищої освіти. Проаналізовано систему та види оцінювання навчальних досягнень студентів з іноземних мов. Визначено особливості сертифікації оцінювання рівня володіння іноземними мовами студентів в університетах Польщі.