(untitled) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2020)
У статті проаналізовано роль читання у процесі формування комунікативної компетентності. Визначення сутність поняття компетенції у читанні. Виокремлено чинники, які впливають на ефективність формування навичок читання англійською мовою. Висвітлено різні класифікації видів читання та доцільність їх застосування на різних етапах навчання англійської мови. Проаналізовано особливості різних стратегій читання та їх реалізацію у процесі навчання англійської мови. Охарактеризовано особливості різних етапів формування навичок читання англійською мовою. Узагальнено вимоги до текстів для читання англійською мовою. Подано рівні розуміння текстів та типові завдання, характерні для кожного рівня.