ЛІНГВОСЕМАНТИЧНІ ОСОБЛИВОСТІ КОМУНІКАТИВНОЇ МОДЕЛІ ОНЛАЙН-СПІЛКУВАННЯ У ПЕРІОД ВАКЦИНАЦІЇ НАСЕЛЕННЯ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2021)
У статті розглянуто поняття когнітивно-перцептивної та поведінкової моделі спілкування. Для семантичного аналізу відібрано стрічки новин онлайн-платформи для спілкування Reddit стосовно результату пандемії – вакцинації населення. Виокремлення мовного матеріалу здійснено за допомогою лінгвістичних очевидних (експліцитних) та прихованих (імпліцитних) лінгвістичних маркерів. У результаті аналізу досліджено дві комунікативні когнітивно-перцептивні та поведінкові моделі щодо онлайн-спілкування у період вакцинації населення, а саме: загальне ставлення до щеплення та вплив вакцинації на населення. Для підтвердження результатів лінгвосемантичного аналізу використано автоматичне програмне забезпечення для підрахунку слів та надання стислої лінгвістичної інформації.