ДИСКУРС ІДЕАЦІЇ: ІНСТРУМЕНТИ ДОСЯГНЕННЯ КОМУНІКАТИВНОГО ВПЛИВУ (НА МАТЕРІАЛІ ІНТЕРНЕТ-ПЛАТФОРМИ TED) (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2021)
Дослідження зосереджене на виявленні закономірностей комунікативного впливу на реципієнта шляхом варіювання серйозної та гумористичної тональностей у ідеаційній промові (на базі платформи TED). Значна увага приділяється виявленню ініціальних стратегій комунікативного впливу як у серйозній, так і гумористичній тональностях англомовної ідеаційної промови. Оцінка комунікативної успішності вибраних виступів була здійснена за допомогою інференційного аналізу з урахуванням миттєвих та відстрочених респонсивних дій, зокрема підрахунки загальної кількості переглядів записів, середньомісячної кількості переглядів; загальної кількості миттєвих респонсивних дій, таких як сміх, оплески, схальні вигуки та інші.