ДЕЯКІ ТЕМАТИЧНІ ГРУПИ МАЛИХ ЖАНРОВИХ ФОРМ ІНФОРМАЦІЇ. СИНТАКСИЧНІ ОСОБЛИВОСТІ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2021)
У наш час посилюється тенденція підвищення швидкості передачі актуальної інформації взагалі і конкретних жанрових інформативних одиниць. Також значно прискорюється інтенсивність обігу та обміну інформацією та її передачі. У статті зроблено спробу визначити й описати основні синтаксичні особливості деяких тематичних груп малих жанрових форм інформації (далі в статті – МЖФІ).У дослідженні розглядаються структура й функції оголошень різних видів як одного з видів малих жанрових форм інформації, їх особливості як синтаксичних побудов. Також аналізуються структурні й морфологічні особливостей звертання-вокативів у малих жанрових форм інформації періодики.