АПОГЕЙ ТІЛЕСНОСТІ В АКАДЕМІЧНОМУ РОМАНІ ДЕВІДА ГАЛЕФА «ПЛОТЬ» (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2021)
У статті представлено результати вивчення питання тілесності у творчості сучасного американського письменника Девіда Галефа (David Galef), професора англістики Монклерського державного університету (Нью-Джерсі). Зважаючи на маловідомість його постаті в українському літературознавстві, подано стислий огляд життєвого та творчого шляху письменника, зазначено особливості ідіостилю. Спираючись на праці, присвячені проблемам корпореальності в художній літературі, проаналізовано репрезентацію тіла і тілесності у романі «Плоть» (Flesh), визначено ключові образи і метафори, вивчено функції паратекстуальних елементів. Визначено, що твору притаманні автобіографічність, іронічність, пародійність, «інтелектуальність» дискурсу, що є ознаками жанру академічного роману як сатиричної комедії про університетське життя з елементами пародії та еротики.