СУЧАСНІ ПІДХОДИ ТА ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ФОРМУВАННЯ АНГЛОМОВНОЇ КОМУНІКАТИВНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ В ПРОЦЕСІ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ СТУДЕНТІВ ТЕХНІЧНИХ ЗВО (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2022)
У статті розглянуто особливості застосування інноваційних, зокрема, інформаційних технологій для формування іншомовної комунікативної компетентності студентів технічнихзакладів вищої освіти в процесі дистанційного навчання. Доведено, що використання інноваційних технологій дозволяє значно урізноманітнити зміст, методи і форми навчання, надає необмежений обсяг інформації, який можна ефективно використовувати в ході самостійної роботи. Досліджено цифровізацію професійної освіти, наведено приклади застосування мультимедійних програм та сучаснихінтернет-ресурсівдля вивчення англійської мови.Доведено, що використання студентами інформаційно-комп’ютерних технологій в процесі формування комунікативної компетентності в англійській мові в умовах дистанційного навчання дозволяє їм набувати та вдосконалювати свою фахову компетентність, формує здатність планувати свою трудову діяльність, гнучке теоретичне і практичне мислення, креативність. Проблему формування в процесі дистанційного навчання іншомовної комунікативної компетентності у студентів для їх подальшого становлення в якості конкурентного фахівця пропонується вирішувати шляхом приділення більшої уваги інноваційним засобам, що застосовуються в умовах дистанційного навчання, і які спрямовані на посилення мотивації у здобувачів вищої технічної освіти.