ОСОБЛИВОСТІ ВИКОРИСТАННЯ MYЕNGLІSHLAB ЯК ОДНІЄЇ З ІНТЕРАКТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ЗМІШАНОГО НАВЧАННЯ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2022)
Новітні процеси, які відбуваються в українській вищій школі, спонукають до вивчення питання про інноваційні світові тенденції розвитку освітніх систем. Одним із засобів вдосконалення системи навчання на даному етапі є інноваційні технології, нові способи та методи взаємодії викладачів та студентів, які забезпечать ефективні результати педагогічної діяльності. У статті проаналізовано особливості використання сервісу MyЕnglіshLab як однієї з інтерактивних технологій змішаного навчання. Зроблено спробу виявити специфіку, визначити переваги і недоліки освітньої онлайн-платформи MyEnglіshLab у процесі навчання студентів. Здійснено аналіз головних принципів та форм роботи цього сервісу, його можливостей в умовах дистанційного навчання. Стверджується, що переваги користування MyEnglіshLab переважають недоліки, серед яких є певні проблеми з технічною оптимізацією даного сервісу, а тому свою освітню функцію сервіс виконує добре і його застосування є виправданим та зручним для навчального процесу.У дослідженні визначено, що за нинішніх умов, коли електронні ресурси конкурують з друкованими виданнями, особливо гостро постає проблема взаємодії між традиційними формами навчання та засобами інформаційно-комунікаційних технологій. В результаті аналізу виявлено, що оптимізація навчального процесу шляхом поєднання усіх видів матеріалів в одному ресурсі, індивідуалізація та використання інтерактивних технологій змішаного навчання сприятиме вдосконаленню дистанційної освіти в умовах пандемії та глобального карантину. Встановлено, що використання новітніх інтерактивних технологій у поєднанні з класичними методами продукує якісно новий підхід до здобуття знань та змінює ставлення студента до навчання.