ФУНКЦІОНУВАННЯ АБСТРАКТНОЇ ЛЕКСИКИ В АНГЛОМОВНИХ ХУДОЖНІХ ТЕКСТАХ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2022)
Стаття присвячена аналізу використання абстрактної лексики у фрагментах з англомовних художніх текстів. Визначено, що текст являє собою «усвідомлену послідовність словесних знаків, які мають властивості зв’язності і цільності, а також властивість невизначеності загального смислу із простої суми значень складників». В залежності від контексту значення абстрактного іменника може варіюватися та позначати то відсторонене значення, то мати більш конкретне значення. Важливим моментом є виокремлення ознак, які впливають на розуміння абстрактної лексичної одиниці. Аналіз фрагментів англомовних художніх текстів дає можливість виявити ознаки, які впливають на зміну смислового значення абстрактного іменника. Дослідження зорієнтовано на виокремленні основних значень абстрактних лексем, розглянутих на матеріалі художніх текстів.