ЗАСОБИ ТА ПРИЙОМИ КОМІЧНОГО В КРЕОЛІЗОВАНИХ ТЕКСТАХ АНГЛОМОВНИХ АНІМАЦІЙНИХ КОМЕДІЙ НА СИНТАКСИЧНОМУ РІВНІ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2022)
Реферована стаття відбиває результати виконаного дослідження у галузі реалізації комічного у мові. Зокрема йдеться про засоби та прийоми досягнення комічного ефекту в текстах англомовних анімаційних комедій (далі АК), які в цілому розглядаються як гетерогенні тексти. Водночас в цій статті не висвітлюється візуальний компонент таких текстів, натомість предметом дослідження слугує виключно вербальна складова, а саме лінгвостилістичні засоби та прийоми досягнення комічного ефекту на синтаксичному рівні. Відтак в статті описані та проаналізовані найчастотніші мовні інструменти, що використовуються задля досягнення гумору. Встановлено, що на синтаксичному рівні гумор реалізується як у структурному, так і змістовому плані, і виникає внаслідок порушення правил мовного узусу, правил колімації та колокації, а також логіки та аргументації.