ДИДАКТИЧНІ ЗАСАДИ ВПРОВАДЖЕННЯ ЦИФРОВИХ ІНСТРУМЕНТІВ У ПРОЦЕС ВИВЧЕННЯ НІМЕЦЬКОЇ МОВИ ЯК ДРУГОЇ ІНОЗЕМНОЇ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2022)
У статті проаналізовано дидактичні засади використання цифрових інструментів як різновиду інформаційно-комунікаційних технологій при вивченні німецької мови як другої іноземної. Об’єктом дидактичного аналізу стали спеціалізовані прикладні програмні засоби для дистанційного, електронного і мобільного навчання. Досліджено доцільність та ефективність впровадження у навчальний процес мобільних застосунків CuePrompter, simpleshow, Bingo Baker, Wordwall, Klett Augmented; зроблено порівняльний аналіз успішності студентів в умовах традиційного (з обмеженим використанням ІКТ) та дистанційного навчання з широким впровадженням технологій у навчальний процес. Зроблено висновок, що дидактично обгрунтована імплементація цифрових додатків сприяє мотивації щодо вивчення іноземних мов, підвищує результативність та якість навчання. В той же час впровадження цифрових інструментів вимагає належної медійної підготовки та цифрової компетентності з боку усіх учасників навчального процесу.