АВТЕНТИЧНИЙ ФІЛЬМ ЯК ЗАСІБ НАВЧАННЯ НОВИХ ЛЕКСИЧНИХ ОДИНИЦЬ СТУДЕНТІВ РІВНІВ INTERMEDIATE ТА ADVANCED (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2024)
Стаття присвячена аналізу використання англомовного фільму як автентичного матеріалу на заняттях з англійської мови (рівнів upper-intermediate та advanced) для навчання та закріплення нових лексичних одиниць та граматичних одиниць. Зокрема, у статті представлені зразки вправ та список лексичних одиниць, які були вибрано з останнього випуску серії фільмів про Гаррі Поттера, а саме “Гаррі Поттер 20 років по тому: Повернення в Хогвартс” (“Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts”), який вийшов на екран у 2022 році. Цей фільм було вибрано за основу для розробки завдань не випадково – сьогоднішня молодь, зокрема багато підлітків читають книги та дивляться фільми про пригоди Гаррі Поттера як в оригіналі, так і в перекладі. Тому використання саме цього автентичного фільму для навчання мови є однаково і корисним, і мотиваційним, що сприяє досягненню більш ефективних результатів у навчанні студентів лексичних та граматичних одиниць, а також сприяє розвитку інших мовник навичок під час занять з англійської мови. Зрештою, використання автентичного фільму, як і більшість технологій, є не лише корисною методикою, а й доступною кожному викладачеві.