КРИТЕРІЇ ОЦІНЮВАННЯ ПОСТЕР ПРЕЗЕНТАЦІЇ У РОЗВИТКУ НАВИЧОК КРИТИЧНОГО МИСЛЕННЯ У ПРАКТИЦІ ВИКЛАДАННЯ ACADEMIC ENGLISH (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2024)
У статті розглядається важливість врахування критеріїв оцінювання постер презентацій у практиці викладання Academic English для студентів магістерського рівня у відповідності до вимог освітньо-професійної програми Language Mediation and TESOL, з метою розвитку навичок критичного мислення. У статті розглядаються методи та критерії оцінювання постер презентацій, а також їх вплив на розвиток критичного мислення у студентів. Розкрито формат ключових компонентів постеру, відповідно до методичних рекомендацій Edward de Chazal та Julie Moore, включає такі секції: 1) дефініції та пояснення ключових термінів; 2) ілюстрація процесу; 3) цитати з посиланням на джерела; 4) проблематика, виклики відповідно до теми презентації; 5) загальний аналіз та оцінювання.Матеріалом дослідження слугує підручник «Англійська мова для академічних цілей», британських науковців Edward de Chazal, Julie Moore, “Oxford EAP” та аналіз результатів оцінювання студентами заповнених форм.Практична цінність ознайомлення студентів магістеріуму з особливостями підготовки та аналізу критеріїв оцінювання постер презентації полягає у майбутньому використанні набутих навиків для презентації доробок власного наукового дослідження у різних наукових заходах. Аналізуючи результати оцінювання студентами заповнених форм, можна констатувати, що був здійснений критичний аналіз постер презентацій, з глибоким розумінням контенту постеру, взаємозв’язку його структурних компонентів, коментарі характеризуються конструктивною критикою та конкретними рекомендаціями щодо покращення усної презентації постеру та взаємодії з авдиторією. Використання зазначеної методики не лише покращує розвиток навичок критичного мислення, активізує навчальний процес, але й значно підвищує мотивацію студентів, забезпечуючи студентоцентричний підхід у навчальній діяльності та взаємодії її учасників.Перспективи дослідження вбачаємо у подальшому комплексному підході до розгляду проблеми, розробки системи вправ, вивченні психолого-педагогічної взаємодії та взаємовпливу учасників навчального процесу.