ОСОБЛИВОСТІ ВИВЧЕННЯ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ УКРАЇНСЬКИМИ ВІЙСЬКОВИМИ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2024)
Увага нашої розвідки зосереджена на теоретичні та практичні аспекти вивчення англійської мови українськими військовими в умовах війни. Здійснено аналіз літератури із запропонованої теми. Вказано важливість засвоєння та застосування англійської мови для професійних потреб військовослужбовців. Досліджено особливості вивчення англійської мови. Виокремлено основні труднощі, пов’язані із викладанням на вивченням англійської професійної лексики. Здійснений аналіз навчального контенту: підручників, посібників, сайтів, застосунків. Наведено словник базових професійних термінів. Окреслено основні ситуації вживання англійської мови. Здійснено підбір основної професійної лексики згідно наступних категорій: військова організація, зброя, тактика, стратегія, повсякденне життя. У своїй розвідці ми доходимо до певних висновків, що є особливості вивчення англійської професійної лексики військовослужбовців. Іншомовна професійна лексика військовослужбовців є специфічною та складною для розуміння не-спеціаліста. По-друге, вона постійно змінюється, оскільки військова техніка і тактика постійно удосконалюються. Великою перешкодою у вивченні іноземної мови є те, що військовослужбовці мають обмежений час та обмежені ресурси для навчання, а також їм необхідно поєднувати навчання з виконанням своїх службових, бойових обов’язків та завдань.