СЕМАНТИКА ТА ФУНКЦІЇ СУЧАСНИХ АНГЛІЙСЬКИХ НЕОЛОГІЗМІВ У ВІДЕОІГРАХ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2024)
У сучасному англомовному дискурсі спостерігається значний розквіт засобів масової комунікації, що призводить до появи нового лексикону та термінології. У зв'язку з цим, дослідження семантики та функцій неологізмів у відеоіграх виявляється актуальним, оскільки неологізми є важливим чинником мовної трансформації в контексті глобалізації та технологічного розвитку.Відеоігри, як складова сучасної культури, мають значний вплив на формування мови та лексикону. Вони стають не лише засобом розваги, а й важливим джерелом нового лексичного матеріалу, що відображає технологічні, соціальні та культурні зміни. Це есе розгляне роль відеоігор у формуванні неологізмів та їх вплив на сучасну культуру.Мета дослідження полягає у виявленні специфіки неологізмів у відеоіграх, аналізі їхніх функцій та впливу на мову та культуру. Зокрема, дослідження розглядає процес формування нових слів та виразів у відеоігровому контексті, їхню роль у вираженні нових концепцій та ідей, а також вплив на сприйняття аудиторією.Методологія включає аналіз лексичного складу відеоігор та інших публікацій, що стосуються геймінгу, а також порівняння семантичних особливостей неологізмів у різних мовних середовищах.Результати дослідження сприятимуть кращому розумінню механізмів формування та функціонування неологізмів у відеоіграх, а також розкриють їхній вплив на еволюцію мови та культурні трансформації. Ці дані можуть бути корисними для лінгвістів, перекладачів, дослідників геймінгу та інших зацікавлених у мовних аспектах відеоігор.