НАВЧАННЯ ФРАЗОВИХ ДІЄСЛІВ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ НА ТЕМУ “RELATIONSHIP” НА ОСНОВІ ПРИКЛАДІВ, ЯКІ ВЖИВАЮТЬСЯ В АНГЛОМОВНОМУ ФІЛЬМІ «ANYONE BUT YOU» (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2025)
Стаття присвячена вивченню фразових дієслів, пов’язаних зі сферою відносин, використаних у фільмі “Anyone But You” («Люблю тебе ненавидіти») (2024). У статті подано класифікацію фразових дієслів і набір різноманітних вправ, розроблених спеціально для навчання фразових дієслів у контексті на різних етапах процесу вивчення англійської мови. У статті також розглядаються етапи викладання словникового матеріалу, а саме діагностичне тестування, етап роз'яснення, етап контрольованої практики та етап вільної практики. Також представлені вправи, розроблені для кожного етапу навчання фразових дієслів як словникових одиниць. Класифікація фразових дієслів на певні одиниці та навчання їх на цих етапах робить процес викладання та навчання цікавішим та ефективнішим. Крім того, навчання фразових дієслів за допомогою фільмів є дуже корисним, оскільки це дає студентам можливість побачити нову лексику в контексті або, іншими словами, на практиці. Нарешті, вільний етап практики дозволяє студентам використовувати нові словникові одиниці, такі як фразові дієслова, у власному персоналізованому контексті.