ГІБРИДИЗАЦІЯ МАЛОФОРМАТНИХ ЖАНРІВ У СУЧАСНОМУ АНГЛОМОВНОМУ НАУКОВОМУ ДИСКУРСІ: ІНТЕРДИСКУРСИВНИЙ ТА ВАЛОРАТИВНИЙ АСПЕКТИ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2026)
Статтю присвячено дослідженню трансформацій малоформатних наукових жанрів (МНЖ) в умовах цифровізації академічної комунікації. У роботі проаналізовано дві репрезентативні групи МНЖ: хайлайти та наукові пости з мережі LinkedIn. Теоретичне підґрунтя дослідження суголосне з положеннями класичного жанрового аналізу Дж.  Свейлза; водночас робота демонструє подальший розвиток концепцій інтердискурсивності В. Бхатії та авторського стансу К. Хайланда на новому емпіричному матеріалі.З’ясовано, що функціонування МНЖ зумовлене процесом жанрової гібридизації, за якої академічний дискурс інтегрує інструментарій медійного та рекламного дискурсів. Установлено, що в хайлайтах інтердискурсивність виявляється через радикальну семантичну компресію та номіналізацію, що адаптує науковий контент до нелінійного «навігаційного» читання.Доведено, що науковий пост у LinkedIn постає як самостійний інтердискурсивний феномен, де інституційний об’єктивізм поступається авторській позиції. Валоративну семантику визначено як домінантну ціннісну категорію жанру наукового посту, яка реалізується через егоцентричні суб’єктні форми, оцінну лексику та ідеографічні символи (емодзі), що виконують роль маркерів значущості та діалогічності наукового тексту.Автори доходять висновку, що гібридизація МНЖ є стратегічним інструментом «оживлення» наукового знання, де поєднання семантики новин та рекламних стратегії забезпечує соціальну релевантність наукових фактів у глобальному інформаційному потоці. Перспективи дослідження пов’язані з вивченням впливу алгоритмів цифрових платформ на подальшу візуалізацію та популяризацію наукового знання.