ЕПІТЕТИ В НОВЕЛІ "ВИДОВИЩА" Е.А. ПО В УКРАЇНСЬКОМУ ПЕРЕКЛАДІ О.МОКРОВОЛЬСЬКОГО (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
О. Мокровольський не лише майстерно переклав сюжет, не втрачаючи високого артистичного значення, але й частково додав нові риси, особливо підібравши експресивно-емоційні значення; переклав універсальною мовою, впоравшись з лінгвістичними перешкодами у мові оригіналу.