АКТУАЛЬНІ АСПЕКТИ КОМУНІКАТИВНОЇ КОМПЕТЕНЦІЇ СТУДЕНТІВ ВНЗ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті розглядаються актуальні аспекти формування комунікативної компетенції у студентів ВНЗ у процесі викладання іноземних мов, описано її основні складові. Аналізується поняття мультилінгвальності, мовленнєвої та лінгвістичної соціолінгвістичної, соціокультурної, стратегічної, соціальної та дискурсивної компетентності. Охарактеризовано особливості вироблення умінь аудіювання, читання, говоріння, письма. Відзначається науковий аналіз цієї проблеми, яка є свого роду ключем до вирішення багатьох психологічних проблем у сфері міжособистісної взаємодії як у діловому, так і в побутовому аспектах. Розглядаються два різновиди мовної компетенції у сфері вивчення іноземної мови:лінгвістичну та комунікативну.