ПРАГМАСТИЛІСТИЧНІ ФУНКЦІЇ СУБСТАНТИВНИХ КОМПОЗИТ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Стаття присвячена вивченню складних субстантивних одиниць, які є досить поширеними в усіх підсистемах сучасної німецької мови і відзначаються високим експресивно-стилістичним потенціалом та широким спектром комунікативно-дискурсивних характеристик. Автори досліджують прагмастилістичні функції субстантивних композит. На прикладах продемостровано стилістичні ефекти, які можуть виникати на основі контрасту композита з макроконтекстом або культурологічним фоном.