СПЕЦИФІКА СИНТАКСИСУ ФАХОВИХ ТЕКСТІВ ЕКОНОМІКИ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2012)
У науковій статті розглянуто такий феномен, як фаховий текст та його науково-технічний переклад, глибшерозглянуті мовні засоби, що реалізують у фахових текстах комунікативну функцію. Проведено аналіз фахової мови економіки на різних рівнях її функціонування. Зосереджено увагу на дослідженні питань морфологічних та синтаксичних ознак функціонування фахових текстів економіки, їх спільних та відмінних рис,а також реалізації їх у перекладі.