ІМАГОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ІСТОРИЧНОЇ РОМАНІСТИКИ ТЕОДОРА ТОМАША ЄЖА (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2012)
У статті розглядаються питання літературної імагології – етнічних образів “свого”, “чужого”, “іншого” та проявів ідентичності – на матеріалі історичного роману “З бурхливої хвилі” представника українсько-польського пограниччя ХІХ ст. Т. Т. Єжа.