МАЛА ПРОЗА В.СТЕФАНИКА І А.ЧЕХОВА У ЛІТЕРАТУРНО-ХУДОЖНІХ ШУКАННЯХ ПЕРЕХІДНОГО ПЕРІОДУ В УКРАЇНСЬКІЙ ТА РОСІЙСЬКІЙ ЛІТЕРАТУРІ КІНЦЯ XIX – ПОЧАТКУ XX СТ. (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2012)
У статті розглядається творчість В. Стефаника і А. Чехова в українському та російському літературному процесі кінця XIX – початку XX ст., який маркується рисами перехідності. Визначається новаторство письменників у складній, багаторівневій, синтетичній парадигмі художності кінця XIX – початку XX ст.