СВІТ РАЦІОНАЛЬНИХ ЕМОЦІЙ ЮРІЯ ТАРНАВСЬКОГО (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2012)
У статті запропоновано компаративістичний аспект дослідження поезії Юрія Тарнавського в контексті поетичного авангарду США 1950-60-х рр. Автор розглядає проблему чужомовного середовища та його ролі у формуванні світогляду митця, досліджує характер поетичної мови та новаторства у творчості Юрія Тарнавського, зіставляючи його твори з поезією представників американських авангардних груп Біт, Чорна Гора та інших літературних угрупувань.