КОНЦЕПТ ДОЛІ У ХУДОЖНЬОМУ СВІТІ Т. ГАРДІ ТА В УКРАЇНСЬКІЙ ЛІТЕРАТУРІ: ЕСТЕТИЧНИЙ АСПЕКТ АНАЛІЗУ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2012)
У статті розглядається питання типологічної спорідненості творчості Т. Гарді та українських письменників-реалістів І. Нечуя-Левицького, Панаса Мирного, І. Франка, здійснюється аналіз художньої кореляції естетичного ідеалу письменників із концептами долі, фатуму.