ПРОБЛЕМА КОНФОРМІЗМУ / НОНКОНФОРМІЗМУ ЖІНКИ У ПОВІСТІ О. КОБИЛЯНСЬКОЇ “ЦАРІВНА” ТА РОМАНІ Е. ГАСКЕЛЛ “ДРУЖИНИ І ДОЧКИ” (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2012)
У статті досліджується проблема конформізму / нонконформізму жінки на основі компаративного аналізу роману Елізабет Гаскелл “Дружини і дочки” та повісті Ольги Кобилянської “Царівна”. Аналізуються представлені у творах гендерні ролі, канонізовані українським і британським суспільством ХІХ століття.