“НА ВИСОКІЙ ПОЛОНИНІ” СТАНІСЛАВА ВІНЦЕНЗА НА ТЛІ ПОЛЬСЬКИХ ТВОРІВ ГУЦУЛЬСЬКОЇ ТЕМАТИКИ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2012)
У статті ми розглядаємо місце трилогії Станіслава Вінценза “На високій полонині” серед польських творів гуцульської тематики. Твір Станіслава Вінценза – це монументальна праця про культуру жителів Карпат, про їх звичаї, вірування та побут. Зокрема, зосередимо нашу увагу на тому, як Вінценз представляв у своєму творі світ Гуцульщини, чому придавав великого значення і яку основну думку хотів донести читачам.