ЗАСОБИ ГРАФІЧНОГО ВІДТВОРЕННЯ СКЛАДНОСТРУКТУРОВАНИХ ФОНЕМ У КОРЕЙСЬКІЙ ПИСЬМОВІЙ СИСТЕМІ XV–XXI СТ. (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Стаття присвячена вивченню засобів графічної фіксації мовленнєвого потоку корейської мови у рамках дослідження загальної проблеми формування і функціонування фонографічної писемності як феномена. Основними завданнями дослідження є розгляд складноструктурованих фонем, характерних для фонематичної системи корейської мови XV–XXI ст., та засобів їх графічного відтворення з метою визначення логічних взаємозв’язків між графічним і фонетичним інвентарями мови та виявлення загальних тенденцій розвитку корейської писемності у період з XV до XXI ст.