МЕТОДИ ТА ПРИЙОМИ ДОСЛІДЖЕННЯ КОГНІТИВНО-СЕМАНТИЧНИХ УНІВЕРСАЛІЙ У СПОРІДНЕНИХ МОВАХ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
Статтю присвячено огляду існуючих міждисциплінарних, комплексних методів та прийомів, що застосовуються в лінгвістичних дослідженнях переважно в галузі когнітивної семантики на сучасному етапі. З’ясовано, що сучасні лінгвістичні дослідження характеризуються використанням міжпарадигмальних, комплексних методів дослідження і залучають до способів такі складні мисленнєві операції як категоризація, моделювання, параметризація, реконструкція, профілювання тощо, що дозволяють отримати найбільш об’єктивні результати для сучасної лінгвістики.