СИНТАКСИЧНІ ФУНКЦІЇ ДІЄПРИКМЕТНИКІВ МИНУЛОГО ЧАСУ СЕРЕДНЬОВЕРХНЬОНІМЕЦЬКОГО ПЕРІОДУ У ПРОПОВІДЯХ БЕРТОЛЬДА ФОН РЕГЕНСБУРГ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У представленій науковій статті проведено дослідження синтаксичних форм дієприкметників минулого часу у середньоверхньонімецькому періоді на прикладі проповідей Бертольда фон Регенсбург. Спочатку були представлені усі види дієслівних форм з досліджуваними дієприкметниками, тоді проаналізовано спірні приклади з ознаками дієприкметника й прикметника. Встановлено, що дієприкметник минулого часу досліджуваного періоду має різні синтаксичні функції.