ВЗАЄМОДІЯ ЛІТЕРАТУРИ Й МУЗИКИ В РОМАНІ Т. УАЙЛДЕРА «КАБАЛА» (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті досліджується проблема взаємодії літератури і музики в романі американського письменника Торнтона Уайлдера. На основі інтермедіального аналізу виявлено спорідненість структури твору з сонатною формою музичної композиції. Висвітлюється художній зміст окремих сцен та образів з позиції музикалізації прози. Розкривається особливості конструювання музичного тексту. В результаті аналізу літературного та музичного текстів виявлено сліди актуалізації культурного дискурсу джазу.