КОМП’ЮТЕРНА МЕТАФОРА ЯК ОДИН З ПРОВІДНИХ МЕХАНІЗМІВ СЕМАНТИЧНОЇ ДЕРИВАЦІЇ В СУЧАСНІЙ АНГЛІЙСЬКІЙ МОВИ (Науковий журнал «Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія», 2018)
У статті відображено сутність понять «метафора» та «комп’ютерна метафора». Комп’ютерна метафора розглядається як один з провідних механізмів деривації нової комп’ютерної лексики в сучасній англійській мові. Проаналізовано структурно-семантичний аспект, особливості функціонування комп’ютерної метафори. Узагальнено основні концептуальні групи комп’ютерної метафори. Висвітлено роль комп’ютерної метафори у сучасній англійській мові.